Zserbó bonbon (paleo)
sponsored links
A világ (számomra) legfinomabb bonbonja, és a legjobb, hogy paleósan is nagyon könnyen elkészíthetõ!
Hozzávalók (16 bonbonhoz): 25 dkg darált dió, 10 dkg cukor- és kén-dioxid mentes aszalt sárgabarack, 3 evõkanál cukormentes/xilites/eritrites baracklekvár, 3 evõkanál xilit/eritrit, 1 evõkanál rumaroma, vanília, 150 g 80%-os (paleo) étcsokoládé a mártáshoz.
Elkészítés:
- Az aszalt sárgabarackot késes aprítóban felaprítom
- Az összes hozzávalót homogén masszává keverem, és a hûtõbe teszem kissé dermedni
- Az összetördelt csokit vízfürdõ felett megolvasztom
- A masszából hideg vizes kézzel golyókat formázok, a csokiba mártom õket
- Egy-egy kis aszaltbarack-kockát ültetek a bonbonok tetejére
- Szobahõmérsékleten (ha türelmetlen vagyok, hûtõben :)) megdermesztem õket
- NYAMI