Zsenge karalábéfõzelék
sponsored links
Hozzávalók:
2 db közepes zsenge karalábé
1 kis csokor petrezselyemzöld
1,5 dl tejföl
1-2 ek. étkezési keményítõ
5 dl alaplé (lehet kockából vagy ételízesítõbõl is)
csipet fehér õrölt bors
egy picike darab tv paprika
Elkészítés:
A karalábékat megtisztítjuk és egyforma kockákra vágjuk. Lábosba tesszük és felöntjük az alaplé felével, megszórjuk borssal, hozzádobjuk a paprikadarabkát és lefedve megpároljuk. Nem kell neki hosszú idõ, és elég, ha ressre fõ, úgy lesz igazi harsány tavaszi íze. Felöntjük a maradék lével, s míg összeforr, addig egy tálkába a tejfölt kikeverjük az étkezési keményítõvel. Behabarjuk vele a fõzeléket. Csak pár percig hagyjuk már a tûzön. Mielõtt elzárjuk a gázt alatta, megszórjuk az idõközben megmosott és apróra vagdalt petrezselyemlevéllel.
Amióta megjelent az új karalábé a standokon, és mint az almát, úgy eszem :-) Ez a mai fõzelék is leginkább saját kedveme készültm, a fiúk nem cserélték el rá a kis csülökpörköltjüket :-D
2 db közepes zsenge karalábé
1 kis csokor petrezselyemzöld
1,5 dl tejföl
1-2 ek. étkezési keményítõ
5 dl alaplé (lehet kockából vagy ételízesítõbõl is)
csipet fehér õrölt bors
egy picike darab tv paprika
Elkészítés:
A karalábékat megtisztítjuk és egyforma kockákra vágjuk. Lábosba tesszük és felöntjük az alaplé felével, megszórjuk borssal, hozzádobjuk a paprikadarabkát és lefedve megpároljuk. Nem kell neki hosszú idõ, és elég, ha ressre fõ, úgy lesz igazi harsány tavaszi íze. Felöntjük a maradék lével, s míg összeforr, addig egy tálkába a tejfölt kikeverjük az étkezési keményítõvel. Behabarjuk vele a fõzeléket. Csak pár percig hagyjuk már a tûzön. Mielõtt elzárjuk a gázt alatta, megszórjuk az idõközben megmosott és apróra vagdalt petrezselyemlevéllel.
Amióta megjelent az új karalábé a standokon, és mint az almát, úgy eszem :-) Ez a mai fõzelék is leginkább saját kedveme készültm, a fiúk nem cserélték el rá a kis csülökpörköltjüket :-D