Zsemlében sült tükörtojás baconnel, sajtkrémmel

2017-07-18

sponsored links

Kényeztetõ, meleg reggeli nem csak hétvégére

Nemrég nézegettem a régi ételfotóimat, mert bizony van még rengeteg, amit nem tettem közzé. 

Ez a tartalmas reggeli 3 éve készült, egy hûvös reggelen, amikor volt idõm egy tartalmas reggelivel pepecselni. Meg persze a sütõ bekapcsolása sem okozott fájdalamat? ?

Én akkor a nemrég készített zsályás zsemléimet használtam alapnak, tökéletesen illettek a ropogós bacon-höz és a lágy tojáshoz. Persze sima boltival is készülhet, de így a legjobb ?

Zsemlében sült sajtos-szalonnás tojás petrezselymes krémmel



Hozzávalók 4 fõre:

4 zsemle (szikkadt)

4 tojás

4 vékony szelet húsos szalonna vagy bacon

15 dkg (füstölt) sajtkrém

1 kis csokor petrezselyem + néhány szál a díszítéshez

Só, bors, pirospaprika

4 dkg vaj

5 dkg trappista



A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. A zsemlék felsõ harmadát levágjuk, belüket kikaparjuk (lefagyaszthatjuk fasírthoz). A zsemlék belsejét megkenjük vajjal, sütõpapíros tepsire ültetjük, 5 percre betoljuk a sütõbe.

Addig a sajtkrémhez keverjük az apróra vágott petrezselymet, kicsit sózzuk, nagyon megborsozzuk. A szalonnák mindkét oldalát serpenyõben megsütjük, de nem kell teljesen szárazra, elég félkészre.

Miután a zsemléket kivettük, a bacon-öket a nyílásaikba hajtjuk, elosztjuk az aljukban a sajtkrémet, ráütjük a tojásokat,



kicsit megsózzuk és borsozzuk, majd ráreszeljük a sajtot, megszórjuk kevés pirospaprikával.

Betoljuk a sütõbe, 5-10 percig sütjük, attól függõen, hogy mennyire lágynak szeretnénk a tojást. Kivéve azonnal tálaljuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s