Zsemlében sült tükörtojás baconnel, sajtkrémmel
sponsored links
Kényeztetõ, meleg reggeli nem csak hétvégére
Nemrég nézegettem a régi ételfotóimat, mert bizony van még rengeteg, amit nem tettem közzé.
Ez a tartalmas reggeli 3 éve készült, egy hûvös reggelen, amikor volt idõm egy tartalmas reggelivel pepecselni. Meg persze a sütõ bekapcsolása sem okozott fájdalamat?
Én akkor a nemrég készített zsályás zsemléimet használtam alapnak, tökéletesen illettek a ropogós bacon-höz és a lágy tojáshoz. Persze sima boltival is készülhet, de így a legjobb
Zsemlében sült sajtos-szalonnás tojás petrezselymes krémmel
Hozzávalók 4 fõre:
4 zsemle (szikkadt)
4 tojás
4 vékony szelet húsos szalonna vagy bacon
15 dkg (füstölt) sajtkrém
1 kis csokor petrezselyem + néhány szál a díszítéshez
Só, bors, pirospaprika
4 dkg vaj
5 dkg trappista
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. A zsemlék felsõ harmadát levágjuk, belüket kikaparjuk (lefagyaszthatjuk fasírthoz). A zsemlék belsejét megkenjük vajjal, sütõpapíros tepsire ültetjük, 5 percre betoljuk a sütõbe.
Addig a sajtkrémhez keverjük az apróra vágott petrezselymet, kicsit sózzuk, nagyon megborsozzuk. A szalonnák mindkét oldalát serpenyõben megsütjük, de nem kell teljesen szárazra, elég félkészre.
Miután a zsemléket kivettük, a bacon-öket a nyílásaikba hajtjuk, elosztjuk az aljukban a sajtkrémet, ráütjük a tojásokat,
kicsit megsózzuk és borsozzuk, majd ráreszeljük a sajtot, megszórjuk kevés pirospaprikával.
Betoljuk a sütõbe, 5-10 percig sütjük, attól függõen, hogy mennyire lágynak szeretnénk a tojást. Kivéve azonnal tálaljuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nemrég nézegettem a régi ételfotóimat, mert bizony van még rengeteg, amit nem tettem közzé.
Ez a tartalmas reggeli 3 éve készült, egy hûvös reggelen, amikor volt idõm egy tartalmas reggelivel pepecselni. Meg persze a sütõ bekapcsolása sem okozott fájdalamat?
Én akkor a nemrég készített zsályás zsemléimet használtam alapnak, tökéletesen illettek a ropogós bacon-höz és a lágy tojáshoz. Persze sima boltival is készülhet, de így a legjobb
Zsemlében sült sajtos-szalonnás tojás petrezselymes krémmel
Hozzávalók 4 fõre:
4 zsemle (szikkadt)
4 tojás
4 vékony szelet húsos szalonna vagy bacon
15 dkg (füstölt) sajtkrém
1 kis csokor petrezselyem + néhány szál a díszítéshez
Só, bors, pirospaprika
4 dkg vaj
5 dkg trappista
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. A zsemlék felsõ harmadát levágjuk, belüket kikaparjuk (lefagyaszthatjuk fasírthoz). A zsemlék belsejét megkenjük vajjal, sütõpapíros tepsire ültetjük, 5 percre betoljuk a sütõbe.
Addig a sajtkrémhez keverjük az apróra vágott petrezselymet, kicsit sózzuk, nagyon megborsozzuk. A szalonnák mindkét oldalát serpenyõben megsütjük, de nem kell teljesen szárazra, elég félkészre.
Miután a zsemléket kivettük, a bacon-öket a nyílásaikba hajtjuk, elosztjuk az aljukban a sajtkrémet, ráütjük a tojásokat,
kicsit megsózzuk és borsozzuk, majd ráreszeljük a sajtot, megszórjuk kevés pirospaprikával.
Betoljuk a sütõbe, 5-10 percig sütjük, attól függõen, hogy mennyire lágynak szeretnénk a tojást. Kivéve azonnal tálaljuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!