Zsemlemorzsás krumpligombóc babérleveles besamel mártással
sponsored links
Ma ünnepi ebéddel várom a családom férfitagjait. A lányom csak holnap jön, késõ délután. Pedig ma nem is kellene fõzzek, hisz NÕK NAPJA. Nem tehetem meg, még a mai napon sem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy vendéglõben ebédeljünk.
Na de lássuk mit is fõztem én mára.
Zsemlemorzsás krumpligombócok.
A krumplikat megtakarítjuk, megmossuk, felaprózzuk és sós vízbe fõni tesszük. A megfõtt krumplit áttörjük, kevés vajat meg szerecsendiót kavarunk hozzá, majd ha kihûlt egy evõkanálnyit tenyerünkbe veszünk, közepébe kockacukor nagyságú sajtot teszünk, és golyókat formázunk. A gombóckákat lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk.
Forró olajban aranybarnára sütjük.
Babérleveles besamel mártás.
Mi itthon csak fehér szósznak hívjuk. Pergelt búzadarával, spagettivel is nagyon finom.
Hozzávalók: 2 evk. vaj vagy olaj, 2 evk. liszt, 500 ml ...
Na de lássuk mit is fõztem én mára.
Zsemlemorzsás krumpligombócok.
A krumplikat megtakarítjuk, megmossuk, felaprózzuk és sós vízbe fõni tesszük. A megfõtt krumplit áttörjük, kevés vajat meg szerecsendiót kavarunk hozzá, majd ha kihûlt egy evõkanálnyit tenyerünkbe veszünk, közepébe kockacukor nagyságú sajtot teszünk, és golyókat formázunk. A gombóckákat lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk.
Forró olajban aranybarnára sütjük.
Babérleveles besamel mártás.
Mi itthon csak fehér szósznak hívjuk. Pergelt búzadarával, spagettivel is nagyon finom.
Hozzávalók: 2 evk. vaj vagy olaj, 2 evk. liszt, 500 ml ...