Zsemlegombóc vadas mártással
sponsored links
Hozzávalók: zsemlegombóchoz: 1 db zsemle,1 db fõtt krumpli , 1 db tojás, só, liszt, kevés tej, víz, vadas mártáshoz: kis fej vöröshagyma, olaj, zöldség:sárgarépa, fehérrépa,zeller, 1 ek. liszt, 1 ek. cukor, só, õrölt bors, tejföl, mustár, babérlevél .
Elkészítése: Elõször a mártást készítettem el , húslevesbõl szedtem ki a zöldséget kicsit összetörtem. Kevés olajat forrósítottam amire rászórtam az apróra fölvágott hagymát megszórtam a cukorral kicsit pirítottam majd rászórtam a lisztet is . Felengedtem kevés vízzel amibe tettem a zöldségeket és babérlevelet kevés sót és borsot . Mikor felfõtt akkor kavartam hozzá a tejfölt amivel felfõztem majd levettem a tûzhelyrõl és ekkor ízesítettem mustárral , ezután botmixerrel összedolgoztam. A gombóchoz a zsemlét apró kockákra fölvágtam és kevés olajon megpirítottam , mikor kihûlt tálkába téve kevés tejet öntöttem rá. 1 kisebb ...