Zsemlefelfújt

2014-04-10

sponsored links

Sajnos mostanában kicsit eltûntünk, de nem végleg. A fõzést pedig továbbra sem hagytuk abba. Reményeink szerint szép lassan visszatérünk az újabb bejegyzésekkel. Addig is bemutatnék egy édességet, ami ugyan nem a legesztétikusabb, de nagy kedvencem. Fodri nem ismerte, de mi otthon gyakran készítjük, hiszen filléres fogás és az egész családunk szereti.

10178708_801124146565070_957126160_o.jpg

Hozzávalók:

-          kb. 10 db zsemle

-          kakaópor

-          kb. 1,5 liter tej

-          4 tojás szétválasztva

-          25 dkg cukor ( fele a tejbe, fele a tojás sárgához)

-          kb. 20 dkg vaj

10178815_801124143231737_713177839_o.jpg

A zsemléket felszeleteljük és meglangyosítjuk a 1,5 liter tejet 10 dkg cukorral. Belemártjuk a zsemléket majd lerakjuk a kivajazott, morzsával meghintett tepsibe. A 4 tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük 20 dkg vajjal és 10 dkg cukorral, beleforgatjuk a habot és a felét a lerakott zsemlékre öntjük. Meghintjük kakaóval, majd megismételjük az egész folyamatot, míg el nem fogy a zsemle. Ha marad tej, meglocsoljuk vele a rakottast, majd közepes hõfokon sütjük kb 20 percig.

10253000_801124163231735_1516920414_o_1.jpg

 

A képen látható darab holland kakaóval készült, ezért olyan sötét. A maradék cukrot a kakaóhoz keverhetjük (ízlés szerint).

Jó étvágyat hozzá!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/04/10/zsemlefel...

sponsored links

Keres?s