Zsemlefelfújt
sponsored links
Sajnos mostanában kicsit eltûntünk, de nem végleg. A fõzést pedig továbbra sem hagytuk abba. Reményeink szerint szép lassan visszatérünk az újabb bejegyzésekkel. Addig is bemutatnék egy édességet, ami ugyan nem a legesztétikusabb, de nagy kedvencem. Fodri nem ismerte, de mi otthon gyakran készítjük, hiszen filléres fogás és az egész családunk szereti.
Hozzávalók:
- kb. 10 db zsemle
- kakaópor
- kb. 1,5 liter tej
- 4 tojás szétválasztva
- 25 dkg cukor ( fele a tejbe, fele a tojás sárgához)
- kb. 20 dkg vaj
A zsemléket felszeleteljük és meglangyosítjuk a 1,5 liter tejet 10 dkg cukorral. Belemártjuk a zsemléket majd lerakjuk a kivajazott, morzsával meghintett tepsibe. A 4 tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük 20 dkg vajjal és 10 dkg cukorral, beleforgatjuk a habot és a felét a lerakott zsemlékre öntjük. Meghintjük kakaóval, majd megismételjük az egész folyamatot, míg el nem fogy a zsemle. Ha marad tej, meglocsoljuk vele a rakottast, majd közepes hõfokon sütjük kb 20 percig.
A képen látható darab holland kakaóval készült, ezért olyan sötét. A maradék cukrot a kakaóhoz keverhetjük (ízlés szerint).
Jó étvágyat hozzá!