Zsemlebomba
sponsored links
Ismét egy érdekes recept Karola gyûjteményébõl. Köretnek kitûnõ mártásos húsok mellé.
Zsemlebomba
Hozzávalók: 2-3 zsemle, kevés olaj, 2 dl tej, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 tojás, liszt, só.
Elkészítése: A zsemléket kockára vágjuk, majd nagyon pici olajban megpirítjuk. Egy tálba rakjuk és leöntjük a tejjel. Lefedjük és várunk addig amíg megszívja magát a zsemle. A hagymát apróra vágjuk, a petrezselymet szintén, majd a zsemléhez adjuk a felvert tojásokkal együtt. Ezután annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza összeálljon, közben sóval ízesítjük. Gömb alakúra formázzuk és asztalkendõbe csomagoljuk, majd forró vízben 1 órát fõzzük.