Zsemle és leberkäse

2011-12-04

sponsored links

Talán páran fel teszitek a kérdést, hogy mi a fene az a leberkäse. Nos semmi gond mert egészen addig amíg nem jöttem ki Németországba én sem hallottam róla. Jelenleg azt tudom, hogy itt ahol mi élünk a bajor tartományban ez az étel olyan mint a magyar hot-dog. Vagyis lépten nyomon találkozol vele az utcán.
Annyira egyszerû is. A virslit ugye nem tudjuk, csak sejtjük, hogy mibõl van. Nos amit itt zsemlébe tesznek ugyan ilyen kétes dolog. A neve arra enged következtetni, hogy valami májas dolog. Az íze rendkívül hasonlít a virslire, de ezt nem fõzik hanem sütik. A kinézete egészen más.
Lehet kapni a boltban sütni való leberkäsét, így akár idehaza is el lehet készíteni, csak be kell tenni 1 óra hosszára a sütõbe és már kész is.
Jó hát ez nem éppen egy hatalmas gasztronómiai produkció, de én most saját kezûleg sütöttem hozzá a zsemléket.
Nagyon finom vacsoránk volt belõle, zöld salátával fogyasztottuk, és tettünk bele sajtot is amit az utcai árusnál nem raknak. Fel vágja a zsömit, lekanyarít egy 2-5 cm es darabot a töltelékbõl esetleg nyom rá egy kis majonézt, vagy mustárt esetleg hetchupot, becsukja és már eheted is.

Na de lássuk én hogy csináltam a zsemléket ...

Folytats a blogon ... naploszeruseg.blogspot.com/2011/12/zs...

sponsored links

Keres?s