Zsebes csirkemell töltve
sponsored links
Csirkemellet töltöttem meg, nagyon illett a zsírmentes diétámhoz.
A csirkemell nagyon megosztó része a baromfinak.
Van aki szereti,van aki nem szereti ,mert száraznak, íztelennek tartja, de szerintem csak az
elkészítésén múlik milyen zamatos lesz.
Ez a recept is rácáfol a kétkedõkre!
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé vagy csontos mell
- 1 szelet kenyér
- 2 tojás
- petrezselyemlevél
- 1 db sárgarépa
- só
- burgonya
- 1 ek Flóra margarin
- tej
- bors
- szilvabefõtt
A csirkemellfiléken óvatosan zsebet vágunk,kivül-belûl sózzuk.
A kenyérszeletet beáztatjuk egy pici vízbe, kinyomkodjuk,majd hozzáadjuk a fõtt kockára vágott
sárgarépát,metélt petrezselyemleveleket,1nyers tojást,sót.
Beletöltjük a mellzsebecskékbe a tölteléket,megszórjuk frissen õrölt borssal, nem fontos összetûzni.
Teflonserpenyõben minden oldalát meg pirítjuk, majd fedõ alatt pároljuk.
Amíg kihül, elkészítjük hozzá a burgonypürét, és levesszük a kamrapolcról a szilvabefõttet.
A pürét tálalhatjuk nyomózsákkal cifrázva, petrezselyemlevélkékkel díszítve,reszelt szerecsendióval
megszórva, bármilyen befõttel, savanyúsággal.