ZONGORABILLENTYÛ SÜTEMÉNY + életképek :)
sponsored links
Igazán egyszerû sütemény, mindennapi hozzávalókkal - az elnevezése viszont érdekes, de a lényeg, hogy nagyon finom! Valószínû a neve abból ered, hogy kívül világos, belül sötét sütemény, mint a zongorabillentyû :) - valamint hosszú, vékony szeletekre kell felszeletelni.
Mivel dió rajongók vagyunk (ráadásul 3 diófa van az udvarunkon, melyek még elég fiatal fák ugyan, mégis annyi dió terem rajtuk õszre, hogy egész évben elegendõ), nálunk nem számít az évszak: lehet tél, tavasz, nyár, õsz, Mi akkor esszük a diót - és a diós süteményt -, amikor megkívánjuk. Így voltunk ezzel most is, ezért készült ez a süti. :)
Hozzávalók a tésztához: (kb. 25x30 cm-es tepsihez)
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 1 cs. sütõpor
- 1 tojás ...