Zoltán napi hamburger
sponsored links
Szegény Zoltánokról ma mindenki megfeledkezik. Mindenki a nõkkel van elfoglalva. Ami nem baj, de azért jusson valami jó a fiúknak is, akiket Zoltánnak hívnak. Jöjjön ma egy igazán férfias darab (így a böjti idõszakban :) marhából, tisztán. Ha eddig azt írtam volna valamelyik receptemhez, hogy az a legegyszerûbb, ne higgyétek el. EZ itt a legfinomabb legegyszerûbb dolog. A recept a zseniális Heston Blumenthaltól származik (A tökéletesség nyomában). Ez egy kicsit egyszerûbb változat, az eredetit itt találjátok angolul. Amint lesz húsdarálóm, én is úgy fogom majd csinálni.
Hozzávalók 4 db húspogácsához:
400 g darált hátszín
1-2 kk só
hamburger zsömle, pl. ez
bacon, sajt
sok-sok zöldség ízlés szerint
szósz ízlés szerint
A szálára rendezett darált húst enyhén besóztuk és óvatosan összébb rendeztük, keresztben megfeleztük, megint összerendeztük, hogy egy kb. 10 cm átmérõjû hengert kapjunk. Nem nyomkodtuk, nem gyötörtük, hagytunk közte levegõt. Viszonylag szorosan fóliába csomagoltuk, mint egy szaloncukrot. Két órát pihent a hûtõben. Négy szeletet vágtunk belõle, lehámoztuk róla a fóliát, majd nagy lángon némi zsíron gyakran forgatva átsütöttük.
A rendezgetés következtében a húspogácsa igen omlós. Mivel nincs agyon ízesítve, finom hús ízû. Én nem vagyok nagy húsevõ, de ez igen jó lett. Aztán lehet turbózni: sajtot olvasztani a tetejére, bacont pirítani mellé. Igazán férfias fogás.