ZITI SÜLT HERINGGEL ÉS PARADICSOMMAL

2017-06-27

sponsored links

/ZITI CON SARDE E POMODORI GRATINATI/

............... ettõl tökéletesebb fogást ritkán fõzök... mivel ebben MINDEN benne
van.. - tészta - hal - zöldség - sajt. Ráadásul könnyû és gyors nyári ebéd-. Imádjuk!



Hozzávalók: (4 személyre)

32 dkg ZITI tészta
20 dkg friss hering
8 közepes méretû paradicsom
3-4 evõkanalnyi zsemlemorzsa
6 evõkanálnyi reszelt parmezánsajt
só, bors, olivaolaj

A petrezselyem pesto-hoz:

1 csokor petrezelyemzöld
2 evõkanálnyi mandula
1 gerezd fokhagyma
olivaolaj
4 dkg fekete olivabogyó


A sütõt a legmagasabb fokozatra állitjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütõpapirral, amit elõbb vizbe áztattunk, majd
kicsavartunk. Olivaolajjal kikenjük.
A heringeket megtisztitjuk a fejétõl és belsõ szerveitõl, megmossuk,
a sütõlemezre rakosgatjuk.
A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk, és a halak mellé
rakosgatjuk.
A paradicsomokat és halat megkenjük olivaolajjal, megpergetjük
sóval és borssal, megszórjuk a zsemlemorzsával és a parmezánnal.
Forró sütõbe toljuk, és kb 15 perc alatt készre sütjük.


Közben elkészitjük a pesto-t. A megmosott petrezselyemzöldet
darablógépben finomra õröljük a mandulával és a gerezd fokhagymával,
majd annyi olivaolajat adunk hozzá, hogy sûrû, de folyós állaga legyen.
Hozzáadjuk a durvára vágott olivabogyót.


A "ziti" (makaróni jellegû) tésztát 3 felé törjük. Lobogó sós vizben
kifõzzük, leszûrjük.

A kifõtt tésztát kevés olivaolajjal meglocsoljuk, és tányérra halmozzuk.
Rárakosgatjuk az idõközben megsült halat és paradicsomot, a pesto-ból
is csepegtetünk rá. Azonnal tálaljuk.

(Megjegyzés: petrezselyem helyett rukolával is készithetjük a pesto-t)








Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2017/06/ziti-...

sponsored links

Keres?s