ZITI SÜLT HERINGGEL ÉS PARADICSOMMAL
sponsored links
/ZITI CON SARDE E POMODORI GRATINATI/
............... ettõl tökéletesebb fogást ritkán fõzök... mivel ebben MINDEN benne
van.. - tészta - hal - zöldség - sajt. Ráadásul könnyû és gyors nyári ebéd-. Imádjuk!
Hozzávalók: (4 személyre)
32 dkg ZITI tészta
20 dkg friss hering
8 közepes méretû paradicsom
3-4 evõkanalnyi zsemlemorzsa
6 evõkanálnyi reszelt parmezánsajt
só, bors, olivaolaj
A petrezselyem pesto-hoz:
1 csokor petrezelyemzöld
2 evõkanálnyi mandula
1 gerezd fokhagyma
olivaolaj
4 dkg fekete olivabogyó
A sütõt a legmagasabb fokozatra állitjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütõpapirral, amit elõbb vizbe áztattunk, majd
kicsavartunk. Olivaolajjal kikenjük.
A heringeket megtisztitjuk a fejétõl és belsõ szerveitõl, megmossuk,
a sütõlemezre rakosgatjuk.
A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk, és a halak mellé
rakosgatjuk.
A paradicsomokat és halat megkenjük olivaolajjal, megpergetjük
sóval és borssal, megszórjuk a zsemlemorzsával és a parmezánnal.
Forró sütõbe toljuk, és kb 15 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészitjük a pesto-t. A megmosott petrezselyemzöldet
darablógépben finomra õröljük a mandulával és a gerezd fokhagymával,
majd annyi olivaolajat adunk hozzá, hogy sûrû, de folyós állaga legyen.
Hozzáadjuk a durvára vágott olivabogyót.
A "ziti" (makaróni jellegû) tésztát 3 felé törjük. Lobogó sós vizben
kifõzzük, leszûrjük.
A kifõtt tésztát kevés olivaolajjal meglocsoljuk, és tányérra halmozzuk.
Rárakosgatjuk az idõközben megsült halat és paradicsomot, a pesto-ból
is csepegtetünk rá. Azonnal tálaljuk.
(Megjegyzés: petrezselyem helyett rukolával is készithetjük a pesto-t)
............... ettõl tökéletesebb fogást ritkán fõzök... mivel ebben MINDEN benne
van.. - tészta - hal - zöldség - sajt. Ráadásul könnyû és gyors nyári ebéd-. Imádjuk!
Hozzávalók: (4 személyre)
32 dkg ZITI tészta
20 dkg friss hering
8 közepes méretû paradicsom
3-4 evõkanalnyi zsemlemorzsa
6 evõkanálnyi reszelt parmezánsajt
só, bors, olivaolaj
A petrezselyem pesto-hoz:
1 csokor petrezelyemzöld
2 evõkanálnyi mandula
1 gerezd fokhagyma
olivaolaj
4 dkg fekete olivabogyó
A sütõt a legmagasabb fokozatra állitjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütõpapirral, amit elõbb vizbe áztattunk, majd
kicsavartunk. Olivaolajjal kikenjük.
A heringeket megtisztitjuk a fejétõl és belsõ szerveitõl, megmossuk,
a sütõlemezre rakosgatjuk.
A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk, és a halak mellé
rakosgatjuk.
A paradicsomokat és halat megkenjük olivaolajjal, megpergetjük
sóval és borssal, megszórjuk a zsemlemorzsával és a parmezánnal.
Forró sütõbe toljuk, és kb 15 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészitjük a pesto-t. A megmosott petrezselyemzöldet
darablógépben finomra õröljük a mandulával és a gerezd fokhagymával,
majd annyi olivaolajat adunk hozzá, hogy sûrû, de folyós állaga legyen.
Hozzáadjuk a durvára vágott olivabogyót.
A "ziti" (makaróni jellegû) tésztát 3 felé törjük. Lobogó sós vizben
kifõzzük, leszûrjük.
A kifõtt tésztát kevés olivaolajjal meglocsoljuk, és tányérra halmozzuk.
Rárakosgatjuk az idõközben megsült halat és paradicsomot, a pesto-ból
is csepegtetünk rá. Azonnal tálaljuk.
(Megjegyzés: petrezselyem helyett rukolával is készithetjük a pesto-t)