Zepterben sült csirkemell

2012-08-30

sponsored links


Ma is késve fogtam az ebédkészítéshez, de kicsit több idõm volt így is, mint tegnap, ezért levest is sikerült fõznöm. Mégpedig tejfölös karfiollevest betû tésztával. (1 kisebb fej karfiol, 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1/4 zellergumó, 1 kisebb fej hagyma, darabka zöldpaprika, néhány szál petrezselyem és zeller levél, 2,5 liter forró víz, 1,5 csapott fehér kanál ételízesítõ, 1 csapott fehér kanál só, õrölt bors,  3 evõkanál tejföl [már megint nagyon híg volt!!], 4 csapott teáskanál keményítõ, pici hideg víz, 4 félmaroknyi betû tészta. - a zöldségeket tisztítás darabolás után puhára fõztem, amikor megpuhultak habarást készítettem tejfölbõl, keményítõbõl és pici hideg vízbõl, a forrásban lévõ leveshez adtam, újraforrás után belefõztem a betûtésztát, még 8 percig fõztem és kész.) 

Második fogásnak ma újra csirkemellet sütöttem, most Zepter módszerrel, nagyon finom, szaftos husi lett, nem száradt ki. Személyenként 1 fél csirkemellfilét megmostam, papírtörlõvel leszárogattam. Zepter ovális edényt vízpróbáig melegítettem (akkor jó, ha a beleöntött pár csepp víz szétfut, mint a higany) a forró edénybe óvatosan beletettem a ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/08/zepterben...

sponsored links

Keres?s