Zellersó - Celery salt VKF! 51.
sponsored links
Szeretem a zellerkrémlevest, de mindig megmarad a zöldje. Egy-két szálat elhasználok karfiollevesbe, húslevesbe az íze végett, de ennyi. Aztán meg, amikor nincs friss, biztos kéne...
Nyárikonyha Vigyázz! Kész! Fõzz! kiírására osztom meg ezt a nagyon egyszerû, receptnek nem is mondható zellerlevél-felhasználási módot.
Hozzávalók:
néhány szál zellerzöld
só
A leveleket leszedtem a szárról, megmostam és nagyon apróra vágtam. Összekevertem sóval és sütõpapírra téve kiszárítottam. Ez a procedúra idõjárásfüggõ, a kánikulában két nap alatt teljesen száraz lett. Néha megforgattam villával. Télen a radiátorra téve lehet szárítani. Aromazárós kis üvegbe tettem. Meglepõen sok mindenhez használok belõle egy-egy csipettel.
És most következzen egy újdonság, nevezetesen nyelvgyakorlás céljából és a konyhanyelvben való jártasságom növelése ...