Zellerpüré, krumplipüré helyett
sponsored links
A diabéteszesek már régóta tudják, hogy olyan ételeket válasszanak, amik nem emelik fel nagyon a vércukor szintet, ezért szükséges alacsony glikémiás indexû alapanyagokból összeállítani az ebédet. Nem csak a cukorbetegeknek , hanem az alacsony szénhidráttartalmú diétázóknak is javasol kipróbálni, hogy a krumplipürét simán helyettesíthetjük a zellerpürével.
A zellergumó amúgy is egy kicsit hanyagolt a magyar étkezésben. Nem csak húslevesbe jó, hanem salátákba és köretnek is. Mivel alacsony a kalóriatartalma, ezért fogyókúrázóknak kötelezõ beépíteni a menübe. Ebben a receptben a tejszínben van a legtöbb kalória, de ettõl lesz kellemesen selymes a mártás.
Diétásabb változatban a tejszín helyett a saját fõzõlevével habarjuk be egy picit több citromlével. Egy merõkanállal lemerjük a levét és a turmixolás után a saját levével hígítjuk, ha szükséges. Kicsit savanykásabb ...