Zellerkrémleves
sponsored links
Egyszer egy New Start-os fõzõtanfolyamon kóstoltam nagyon finom zellerkrémlevest. Már azóta szeretném kipróbálni itthon is. Végül is nem a teljesen vegetáriánus változatot készítettem, hanem igazi tejszínt használtam a végén, és nem fõztem a hagymát, hanem olivaolajon megpároltam. Annyira finom lett! A fotókon petrezselyemzölddel és pirított barnakenyérkockákkal látható, elsõ nap így ettük, de másnap piríott tökmagot és napraforgómagot szórtam rá. Hát úgy még finomabb, de sajnos arról nem készítettem fotót. Nagyon jó pirított magokkal enni a krémlevest, mert nem puhul vissza mint a kenyér, és nagyon finom ropogós, ahogy esszük.
Érdemes kipróbálni.
Fõként azért mert a zeller, amellett, hogy finom, kifejezetten egészséges. Gyógyhatásai közé tartozik, hogy erõteljesen vízhajtó hatású, serkenti a vesemûködést. Tartalmaz sok szerves nátriumot, de megtalálható benne a kalcium, a foszfor, a vas, a magnézium, a kálium is. Pusztítja a kóros baktériumokat és gombákat a húgy utakban, a vesében, a belekben és a gyomorban és támogatja az alhasi vérkeringést. A B12-vitaminon kívül B-vitamin komplex forrás, így segíti a fokozott koncentrációt és stressz oldást. Étvágycsökkentõnek tartják és állítólag javítja a potenciát is. Afrodiziákumként is alkalmazzák.
Hozzávalók: (nagy adag, kb. 4-5 emberre) ...