Zellerkrémleves

2014-02-07

sponsored links



A zellergumó roppant egészséges zöldség.
Fõleg ilyenkor tél vége felé kellene, hogy bõségesen együnk belõle. 
Természetesen nyersen bõségesen, de fõve, sülve, párolva is gyakran beiktathatjuk a menübe.
A gyógyhatásairól itt írtam:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/02/mascarpones-zellerpure-zeller-mint.html
Most krémlevest készítettem.





Nem kevertem bele semmilyen tejes dolgot (tej, tejszín, tejföl, joghurt).
Saját sütésû kovászos teljes kiõrlésû tönkölybúzakenyérbõl készült fokhagymával alaposan bedörzsölt pirítóst kínáltam mellé, amit megszórtam reszelt parmezánnal.


Zellerkrémleves

Hozzávalók
 1 db nagy zellergumó
3 szem krumpli
 2 ek olaj
frissen õrölt bors
1 babérlevél

---
tálaláshoz
fokhagymás pirítós
 reszelt parmezán

A zellergumót és krumplit megtisztítottam és felkockáztam.
Kevéske olajra dobtam és hagytam, hogy picit odapiruljon. 
Felöntöttem vízzel, fûszereztem és puhára fõztem.
A babérlevelet kivettem, majd botmixerrel összeturmixoltam.





(A kuktában ez 6-7 perc. A kuktával most ismerkedõ kedves olvasónak :) 
megpirítottam, majd felöntöttem vízzel, rátettem a fedõt, meg a fedõre az órát, 
amit beállítottam 7 percre. Az óra visszaszámlálása akkor indult, amikor felforrt.)






Szeretetrehangoltan a Facebookon <3




Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s