Zellerkrémleves
sponsored links
A zellergumó roppant egészséges zöldség.
Fõleg ilyenkor tél vége felé kellene, hogy bõségesen együnk belõle.
Fõleg ilyenkor tél vége felé kellene, hogy bõségesen együnk belõle.
Természetesen nyersen bõségesen, de fõve, sülve, párolva is gyakran beiktathatjuk a menübe.
A gyógyhatásairól itt írtam:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/02/mascarpones-zellerpure-zeller-mint.html
A gyógyhatásairól itt írtam:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/02/mascarpones-zellerpure-zeller-mint.html
Most krémlevest készítettem.
Nem kevertem bele semmilyen tejes dolgot (tej, tejszín, tejföl, joghurt).
Nem kevertem bele semmilyen tejes dolgot (tej, tejszín, tejföl, joghurt).
Saját sütésû kovászos teljes kiõrlésû tönkölybúzakenyérbõl készült fokhagymával alaposan bedörzsölt pirítóst kínáltam mellé, amit megszórtam reszelt parmezánnal.
Zellerkrémleves
Hozzávalók
1 db nagy zellergumó
3 szem krumpli
2 ek olaj
só
frissen õrölt bors
1 babérlevél
szárított fûszerkeverék (házi)
---
tálaláshoz
fokhagymás pirítós
reszelt parmezán
reszelt parmezán
A zellergumót és krumplit megtisztítottam és felkockáztam.
Kevéske olajra dobtam és hagytam, hogy picit odapiruljon.
Felöntöttem vízzel, fûszereztem és puhára fõztem.
A babérlevelet kivettem, majd botmixerrel összeturmixoltam.
(A kuktában ez 6-7 perc. A kuktával most ismerkedõ kedves olvasónak :)
megpirítottam, majd felöntöttem vízzel, rátettem a fedõt, meg a fedõre az órát,
amit beállítottam 7 percre. Az óra visszaszámlálása akkor indult, amikor felforrt.)
Szeretetrehangoltan a Facebookon <3
Szeretetrehangoltan a Facebookon <3