Zelleres õzlábszárleves kakaóvajban pirított zsályalevélkékkel az 51. VKF!-re

2012-09-15

sponsored links



Nyárikonyha
, az 51. VKF! háziasszonya remek témát eszelt ki: Levelet kaptam... avagy Zöldfûszerek és levélzöldségek volt az aktuális téma. Nagyon szerettem volna valami jó kis étellel készülni, de a határidõ pont a blogkóstolós hétvégére esett, így nem nagyon volt alkalmam az ottani fogásomon kívül másra koncentrálni.
De azért remélem, hogy Évi elfogadja még az én receptemet is a meghosszabbított határidõ utolsó utáni pillanatában.

Én egy melengetõ, õszies levest készítettem õzlábszárból, ami direkt ilyen célra volt félretéve a fagyasztóban. Most, hogy megmutatta már magát az igazi õsz, gondoltam, hogy éppen aktuális megfõzni. Az elején még úgy terveztem, hogy sárgarépát is teszek a zellet mellé a levesbe, majd a legvégén egy jó maréknyi zöldborsót, de aztán annyira jóízû lett csupán a zellerrel, hogy hagytam csak így egyszerûen. A tetejére szervírozáskor került néhány roppanós zsályalevélke, aminek az ízét szerettem volna a levesben tudni, de mégsem annyira, hogy bele is fõzzem. Ebben az ételben csak kakaóvajat használtam fel zsiradék gyanánt, amit a vadhúsokhoz különösen jónak találok.

Hozzávalók

2-4 db õzlábszár (csonttal együtt)
kb. 150 g lila hagyma meghámozva, finomra aprítva
4 gerezd fokhagyma felszeletelve
3-4 ágacska kakukkfû
kb. 12 szem egész zöld bors  ...

Folytats a blogon ... selectfood.blogspot.com/2012/09/zelle...

sponsored links

Keres?s