Zelleres-zöldalmás gesztenyekrémleves
sponsored links
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
1 csokor újhagyma
1 közepes zeller
40 dkg hámozott gesztenye
1 nagy zöldalma
kakukkfû
1,5 l zöldségleves
5 dkg vaj
só, bors
1 vöröshagyma
1 csokor újhagyma
1 közepes zeller
40 dkg hámozott gesztenye
1 nagy zöldalma
kakukkfû
1,5 l zöldségleves
5 dkg vaj
só, bors
A vöröshagymát finomra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott zellert és a gesztenyét, megszórjuk kakukkfûvel és pár perc alatt átforgatjuk. Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk. Fedõ alatt kb. 30 percig fõzzük, amikor a gesztenye már majdnem puha, hozzáadjuk a felkockázott almát is. Botmixerrel simára pürésítjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a hideg vajkockákat. Tetszés szerint díszítjük, én durvára vágott dióval tálaltam.
Forrás: Mautner Zsófi - Gyere velem fõzni!