Zelleres spárgatök ragu hajdinakásával
sponsored links
A kis méretû spárgatöknek gyengéd íze van, melyet kiemel a paradicsom, és a kerti, vagy vadon növõ zöld fûszerek. Ebben a receptben egy nagy csokor zeller zölddel készítjük el.
A spárgatök aktív vízhajtó, ezen kívül segít létrehozni a szervezet számára ideális nátrium kálium arányt.
A hajdina erõt ad a szervezetnek, ezért legyen fontos helye az étrendünkben. Mint minden gabonaféle tápláló viszont nem képez nyálkát. Mivel gluténmentes így a liszt érzékenyek is fogyaszthatják. Gazdag makro és mikroelemekben, zsírtartalma nagy részben telítetlen.
Bioflavonidja a C-vitaminnal együtt erõsíti a szervezet kollagén-anyagcseréjét és a vérerek falát, így gátolja a vérrögképzõdést, csökkenti a vérnyomást.
A hajdina elõnyös a vérerek számára, és hasznos a cukorbetegség gyógyításában, ezen kívül jótékony hatású az érelmeszesedés ellen is.
Kiemelkedõen magas élelmi rosttartalma miatt, növeli a bélperisztaltikát. Így hasznos a székrekedés kezelésében és egyes daganatos megbetegedések (pl. vastag- és végbéldaganat) megelõzésében.
Az elkészítés nyomon követhetõ a következõ felvételen, kezdve egy kis kerti bemutatkozással, hiszen lehetõleg a saját ...