Zelleres remuládmártás
sponsored links
Írjuk remuládnak vagy remoulade-nak (mindkettõre van elég példa), ez mindenképpen egy erõsen ízesített majonéz. Nyilván akkor érdemes bevetni, ha a fõ íz jó, de nem elég izgalmas. Hogy gasztrogyereket idézzem: minden falat ugyanolyan ízû. A karácsony elõtt érkezett januári Olive magazin kínálta fel a lehetõséget, hogy a marhahúslevesbõl kivett fõtt húsnak jó kísérõje legyen. Nem cicóztam, egy teljes marhafarok mellé még egy jó kilónyi szegyet is tettem a levesbe, és ez végre kellõen vegyes volt, pont ahogy én szeretem. A mártás jól tompította a zsírosságot, ami viszont az ízhez nélkülözhetetlen.
Zelleres remulád (csak éppen ízelítõnek):
Hámozzunk meg, és reszeljünk le egy fél, vagy negyed fej zellert, a fej nagyságától függõen. Keverjük össze annyi ...