Zelleres marhapörkölt
sponsored links
Hozzávalók: 80 dkg lábszár, 5 dkg szalonna, 2-3 vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 1-1 piros és zöld paprika, 2 paradicsom, 1 zellergumó, 2 dl must(szõlõlé), só, bors fûszerpaprika, õrölt kömény
Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a szalonnazsírhoz és megpároljuk. Belerakjuk a felkockázott marhahúst és erõs lángon addig pirítjuk míg kérget kap. Ekkor félrehúzzuk a tûzrõl, megsózzuk, megszórjuk a fûszerpaprikával, a borssal meg a köménnyel, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és jól összekavarjuk. Lassú tûzön a saját levében pároljuk, ha szükséges kevés meleg vízzel pótoljuk. Közben ...