Zelleres húsos rakottas
sponsored links
Az ötletet a Paprika TV – Hugh mesterhármasa mûsorából vettem, a receptem csak hasonló!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 1 nagy fej zellert tisztíts meg és vágd fel vékony lapokra
- Egy sütõedény alját zsírozd ki, és rakd le a vékony zeller lapok felét az edénybe, és vagdoss rá újhagyma szárat, télen vörös hagyma karikákat
- 2-3 szem körtét pucolj meg, és karikákra vágva tedd a zeller lapok tetejére – Ha körtét is használsz, akkor nem lesz 100% paleo az étel, mert sütött a gyümölcs!
- 1 kg darált csirke, sertés, pulyka – tetszés szerint! – darált húst fûszerezz apróra vágott újhagymával, sóval, õrölt borssal, piros paprikával
- A sütõbe egyengetett fûszerezett darált húst borítsd be a maradék zellerlapokkal és hintsd meg kevés sóval, õrölt borssal és arany sárga kurkumával
- Alufóliával fedd le az edényt, és az elsõ 45 percben így süss, majd még 10 percig süsd tovább az ételt, hogy a zeller lapok ropogósra süljenek