Zelleres cukkinisaláta pikáns joghurtöntettel
sponsored links
A család imádja a salátákat. Az a jó bennük, hogy nagyobbik lányom is szívesen fogyasztja a nyers zöldségeket ellentétben a fõtt-sült társaikkal. Hús mellé nálunk ritkán készül más köret, inkább valamilyen salátával fogyasztjuk, de egy ilyesmivel vacsorára önmagában is jóllakunk.
Zelleres cukkinisaláta pikáns joghurtöntettel
Hozzávalók 2-3 személyre: 40 cukkini, 15 dkg zellergumó, 1 piros kápia paprika, 15 dkg nyers brokkoli (elhagyható);
az öntethez: 5 evõkanál sûrû joghurt, 2 evõkanál édes-savanyú csiliszósz, 2 evõkanál halszósz, 1 teáskanál cukor, 2 evõkanál citromlé, ? citrom héja, kevés tej vagy víz, esetleg só.
Elkészítése: A jól megmosott cukkinit lereszeljük a nagy lyukú reszelõn, a meghámozott zellergumót pedig a kis lyukú reszelõn. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk, a brokkolit vékonyan felszeleteljük. Az egészet tálba tesszük, kézzel lazán összeforgatjuk, majd tálaláskor leöntjük az öntettel. Az öntethez a joghurtot, a szószokat, a citromlevet, a citromhéjat meg a cukrot befõttesüvegbe tesszük, és jól összerázzuk. Ha szükséges még egy picit sózzuk, illetve tejjel vagy vízzel hígítjuk, és ismét jól összerázzuk.