Zeller krémleves kacsmájjal (VKF! 49)

2012-06-14

sponsored links


A hófehér bodzavirág fagylalt után egy finom fehér leves. A 49. VKF!-re készült, melynek témája "Fehér és....".  Noémi, a MandulaSarok blog szerzõjének felhívására hófehér ételt kell készíteni, olyan ételeket, lehet akár édes, akár sós, melyekben a fehér dominál (lehet ez a fehér bármilyen árnyalata, mint a vaj, tojáshéj, elefántcsont, alabástrom, stb.), de rajta kívül egyetlen egy szín még jelen van. Legyen az vörös, fekete, zöld, sárga, lila...teljesen mindegy, de a fehér domináljon!
Amikor a kiírást olvastam, elõtte néhány nappal ettem egy étteremben egy hófehér karfiol krémlevest. A különlegességét az adta, hogy betétként lila karfiolt és pagoda karfiolt adtak hozzá. A tányéron elhelyezett színes zöldségek köré az asztalnál öntötték a levest. Gyönyörû volt, ahogy a hófehér krémleves körbeöleli a színes zöldségeket. Elõször ezt az ételt akartam elkészíteni, de égen-földön nem találtam hozzá lila karfiolt. Aztán úgy gondoltam beérem a leves betétjének pagoda karfiollal is, de sajnos azt sem láttam most sehol. Persze majd ha nem keresem, akkor biztos lesz. Na akkor majd elkészítem ezt az ételt, mert egyszerûen gyönyörû.
Gondolkodtam tovább mit lehetne kihozni a fehér zöldségekbõl. Spárgakrémleves fehér spárgából már volt. Ekkor ugrott be, hogy még a télen egy étteremben ettem zellerkrémlevest kacsamájjal. Akkor nagyon intenzív ízûnek találtam a zellert, de most van a piacon zsenge új zeller. Abból készítettem krémlevest. Az étteremben a felszolgálás után reszelték rá a levesre a kemény kacsmájat, mint egy parmezán sajtot. Fogalmam sincs milyen technológiával készülhetett. Mivel remek párosítás a zeller-kacsamáj én egy kis szelet sült kacsamájat adtam a leves betéteként. 

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s