Zeller krémleves
sponsored links
Megjött a zellerszezon, már ha ilyet lehet mondani, hiszen az év néhány hónapját kivéve mindig kapható. Igaz, ebben az idõszakban "érik be" a szabadföldi zeller, most aztán válogathatunk a szebbnél szebb példányok között, ilyenkor még friss, ízes zöldje is van. Az utóbbi fél évben annyira rá vagyok kattanva a krémlevesekre, hogy szinte minden zöldségbõl készítettem már (a sárgarépát kivéve), így hát elõre megfontolt aljas szándékkal terveztem a hétvégi bevásárlást. Ennek folyamányaként hatalmas adag zellerrel megrakva érkeztem haza, a szatyorban 6 megtermett gumó várta további sorsát.
Hozzávalók (kb 4 liter, 8-9 adag)- 6 közepesen nagy zeller
- 1 citrom
- só
- 2 babérlevél
- kis doboz tejföl
- 1 kk xantana vagy 1 tk étkezési keményítõ ...