Zebra kenyér
sponsored links
Ezt a receptet az egyik norvég gasztromagazinban találtam, zebra kenyérnek nevezték, nem mintha annyira hasonlítana a zebrára. Nem annyira látványos, olyan kis szolidan csíkos. A megadott mennyiségbõl készítettem, mert a fagyasztóba akartam tenni kenyeret, hogy legyen szükég esetén. Végülis kettõ darab másfél kilós kenyerem lett. Ettünk is, fagyasztottam is, a fõnököm is kapott, s mindenki elégedett. A kenyér különben nagyon finom, Aranyember 4 nagy szeletet megevett még langyosan és csak áradozott, hogy ez az eddigi legjobb kenyér, kívül ropogós, belül puha. Kicsit munkásabb, mert 3 különbözõ tésztát kell dagasztani, de nem vészes, fõleg, ha van egy dagasztókaros mixerünk.
Hozzávalók:
A készítés elõtt 1 nappal:
3 dl víz
4 dkg egész hántolatlan szemes búza
4 dkg napraforgómag
3 dkg lenmag ...