Zatar fûszeres csirke és bébirépa

2012-11-03

sponsored links


Három héttel ezelõtt végre megismerkedtem Katival, a Makacska konyhája címû blog írójával. Kati nem messze lakik tõlem, egy kisvárosban, és egy játék kapcsán egy könyvet kellett volna küldenie nekem. De nem küldte el, hanem egyeztettünk, és találkoztunk. Igazán jót tett a kb. másfélórácskás beszélgetés és kapucsínózás nekem azon az esõs délutánon, és örülök, hogy végre megismerhettem kedves Erdélyi konyhás kolléganõmet. Kati a könyv mellett azonban egyéb ajándékkal is kedveskedett nekem, amit alkalomadtán én is viszonozni fogok. Lányaimnak két finom csokoládét hozott, nekem pedig egy zacskónyi csokoládétallért, fehéret és barnát vegyesen. Emellett pedig egy kis zacskóban is hozott valamit. Amikor kibontottam, kellemes, de erõs illat csapott meg, és szag után úgy ítéltem, hogy valami keleti fûszerkeverék, s mint utóbb kiderült, cseppet sem tévedtem. A zacskóban ugyanis Zatar fûszer volt. Bevallom, sosem hallottam addig róla, de mintha Kati kitalálta volna a gondolatom, mert a kis cetlire, amin a fûszer neve volt, az összetételét meg a szavatosságát is ráírta.

Múlt héten jött el az ideje, hogy elõször kipróbáljam. Hirtelen jött az ötlet, miután sóval és borssal már bedörzsöltem a csirkedarabokat. Isteniek lettek! Csak mi, csajok voltunk akkor otthon, ezért nem készítettem valami kacskaringós köretet mellé, egyszerûen csak bébirépát pároltam meg kevés olajjal vegyített vajban, és szintén bõven megszórtam Zatar fûszerrel. És tulajdonképpen ennyi a recept. De azért leírom...

Zatar fûszeres csirke bébirépával

Hozzávalók 4 személyre: 1 egész csirke vagy 6 egész csirkecomb, só, bors, 2 teáskanál Zatar fûszer, olaj; a körethez: kb. 50 dkg ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/11/z...

sponsored links

Keres?s