Zamatos turbolyás túróhab

2017-04-01

sponsored links





Frissen szedett zamatos turbolya a kertbõl, túró és habtejszín, kevés só. 
Ennyibõl áll. 
Azonnal fogyasztható, hûtve napokig eláll.





Miért együnk vadon termõ zamatos turbolyát?
A "tavasz energiáját" és salaktalanítást segítõ hatását emelem ki.
Fûszeres, édeskés, az ánizsra emlékeztetõ illatú.
Frissen fûszerezzünk vele leveseket, salátákat, italokat.


Frissen a kertbõl


 Magas a C-vitamin, karotin, vas és magnézium tartalma.
A méregtelenítõszervek munkáját segíti.
(Nem méregtelenít, hanem segíti a méregtelenítõ szerveink munkáját.)
Teája légzõszervi problémák esetén hatásos lehet, köhögéscsillapító.
Emésztési problémák jótékony szere, emésztésserkentõ, étvágyjavító.






Zamatos turbolyás túróhab

Hozzávalók

250 g túró
1 dl habtejszín
1/2 tk só 
1 csokor zamatos turbolya


A turbolyát megmostam, leráztam róla a vizet, apróbbra vágtam.
Mindent tálba raktam,
botmixerrel krémesre, habosra turmixoltam.


Megjegyzés 
Tovább fûszerezhetjük 1-2 gerezd fokhagymával, 
õrölhetünk rá frissen borsot.





Zamatos turbolyás ízelítõ a blogon:

Sütõtökös burgonyaleves
Tönkölyös péksütemény
Kerti vadnövényes nokedli
Zamatos turbolyás sós palacsinta
Turbolyás salátaöntet
Turbolyás joghurtgolyócska
Turbolyás céklasaláta
Ravioli turbolyás túrókrémmel töltve (A házi tésztakészítés fortélyai)

Figyelem!
A beazonosításához kérjük szakember segítségét.
Összetéveszthetõ az egérszagú, mérgezõ Bürökkel, 
de aki tudja mit keressen és egyszer látta a különbséget, 
az már nem fogja összekeverni.









A kertben:
 virágok a barackfán  ?








Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2017...

sponsored links

Keres?s