Zamatos turboly?s indiai laposkeny?r
sponsored links
A zamatos turbolya k?l?nlegess?ge, hogy ?szt?l ny?rig, ?gy t?len is el?rhet?, friss, ?dez?ld lev?lz?lds?g. Frissen j? vele f?szerezni, de nagyon j?l bev?lt ezen a frissen s?lt, indiai laposkeny?ren is fokhagym?val, kev?s gomolyat?r?val, olajjal, p?r csepp citroml?vel pisztus?tva. A naan kenyeret a S?bors receptje alapj?n s?t?ttem, b?r lehet, hogy v?g?l m?r ink?bb ?rz?sre alakult a t?szta, de a l?nyeg, hogy ?leszt? ?s s?t?por is van benne. Tov?bbi zamatos turboly?s receptek a blogon itt ?rhet?k el. A t?szta hozz?val?i: 1,6 dl langyos v?z, 2 tk. cukor, m?sf?l tk. sz?r?tott ?leszt?, 25 dkg liszt, f?l tk. s?, negyed tk. s?t?por, 1 ek. ol?vaolaj. Elk?sz?t?s: Az ?leszt?t, a langyos vizet ?s a cukrot ?sszekevertem, egy negyed ?ra m?lva kevertem hozz? a lisztet, a s?t, az olajat ?s a s?t?port, majd a t?szt?t k?zzel addig dagasztottam, m?g m?r nem ragadt ?s egyben mozgott. Meleg helyen, lefedve, k?tszeres?re kelt, majd lisztezett deszk?n gyerek?k?lnyi gomb?c?kra osztottam, ?s hagytam 10 percet kelni ?ket. K?zzel lapos keny?rk?kk? h?ztam ki a gomb?cokat, ?s egy felforr?s?tott, minden adag el?tt kiolajozott vasserpeny?ben mindk?t oldalukat, a serpeny?t s?t?s k?zben lefedve megs?t?ttem. M?g a m?sodik oldal s?lt r?kentem a m?r megs?lt oldalra a zamatos turboly?s kever?ket. A pisztut (pistou) egy j? nagy maroknyi friss zamatos turboly?b?l, 4 gerezd fokhagym?b?l, 4-5 ek ol?vaolajb?l, kev?s gomyolyat?r?val, p?r csep citroml?vel, ?zl?s szerint s?zva, k?ses dar?l?ban k?sz?tettem. ?gy a zamatos turbolya is rendesen ?tforr?sodott, ?ts?lt (aki agg?dna, hogy az erd?ben gy?jt?getett n?v?nyekt?l valamilyen fert?z?st ?sszeszed, annak ?gy m?r nem kell agg?dnia). A zamatos turboly?nak ?gy k?sz?tve, friss "z?ld" ?ze van, csak enyh?n j?n ?t az ?nizsos ?z.