Zalai savanyú kerekrépaleves lapockával, füstölt oldalassal
sponsored links
Ez egy olyan recept, amit nagyon régóta szerettem volna elkészíteni! Valahol olvastam, hogy a kerekrépát csak Zalában és Vasban termesztik és fogyasztják, máshol nem ismerik. Természetesem elõvettem a mindig nálam levõ guglimat, s rákerestem, így aztán elég sokat megtudtam a dologról. A legörömtelibb találkozás azonban a gazdaboltban volt, ahol láttam magot, így az elmúlt nyáron próbaültetés volt. A terméssel nem vagyok teljesen megelégedve, de egy levesre elég lett...
A termést megpucoltam, és eltettem, ahogyan az egyik fõzõsoldalon láttam: Lereszeltem, ecetes vizet öntöttem rá, és passz. De ha lesz több, akkor mindenféle trükkel elõ fogok állni...
A savanyú répa kész, most jön a leves!
Most elõveszem legbûnbánóbb orcámat, és bevallom: nem igazán sikerült a leves. nem az ízével volt a baj, mert az olyan lett, amilyenre számítottam - nagyon finom -, hanem az állaga... majd utána kék járni, hogyan és miképp...
Mert az igazsághoz tartozik, hogy két receptet találtam, és azok nagyon egyeznek! Én viszont a metódus alapján kudarcot vallottam. Mert mirõl van szó?
Hozzávalók:
1 kg. savanyított répa, 20 deka füstölt húsos csont, 30 deka ...