Zala gyöngye

2011-11-22

sponsored links


A hétfõi bejegyzések általában fókuszálnak valami konkrét témára, próbálják felhívni a figyelmet, tanácsot adni, esetleg nagy igazságokat kimondani. Most a disznóölés miatt felborult a menetrend, ezért a mai poszt is inkább egy tisztelgés, amolyan hátradõlõs, csendes konstatálása a ténynek, hogy az ország dél-nyugati csücskében, Csörnyeföldén valami rendkívüli történik évrõl-évre, amit nem tudok és nem is akarok megmagyarázni.

Bussay László olyan a Zalai Borvidéken (tudom, hogy nem ez a hivatalos neve, de a palackon is ez áll, meg a hagyományok is ezt diktálják), mint egy világítótorony a viharos tengeren. Bizonyítja ezt az is, hogy a 2010-es évbõl szinte pontosan ugyanakkora mennyiséget (és minõséget) szüretelt, mint a korábbiakban. Kevesen mondhatják el ugyanezt az országban.

Három kétezertízese már a piacra is került, név szerint az Esküvé, a Tramini és a Pinot Noir. Én az elsõvel ismerkedtem meg közelebbrõl, és hamar hátra is dõltem a fotelben, elégedetten, nyugodtan kortyolva az olasz rizling-rajnai rizling ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/11/22/zala_g...

sponsored links

Keres?s