Zakuszka
sponsored links
"Elõre elmondom, hogy csakis az fogjon hozzá, akinek van legalább egy napja arra, hogy télen igen finom - májkrémhez hasonló - de teljesen növény étele legyen. Ám ha valaki könnyen hozzájut pritaminpaprikához, annak igencsak megkönnyíti a téli reggelizést, az így eltett zakuszka. Seidl Ambrus"
Még szeptemberben megfõztem, amikor még gyönyörû idõ volt itt csíkban is, így a kertben lesütöttem a paprikát és a vinetét (padlizsánt). Édesanyám mindig lesüti a paprikát is, így nem lesz kesernyés a zakuszka, az õ receptjét követve készítettem el.
Hozzávalók:3 kg padlizsán, 3 kg paprika, 3 kg paradicsompaprika, 1 kg hagyma, 1 liter paradicsomlé, 50 dkg fejtett bab, 1 liter olaj, só, szemes bors(kb. 1 kanál), 2-3 babérlevél, kevés szalicil.
Elkészítése:
A fejtett babot megfõzzük.
A húsos paprikákat megsütjük, egy tálba rakva kisssé besózzuk és leföldjük, hadd puhuljon a paprika, így nagyon könnyen lehúzhatjuk a héját.
A padlizsánt is megsütjük, héját lehúzzuk és fakéssel megaprítjuk. A paradicsompaprikát megmossuk, húsût leszedjük a ...