Zakuszka
sponsored links
Erdélyben találkoztam egy nagyon kedves ismerõsömmel, aki szinten a fõzés szerelmese és egyben az Erdélyi Konyha címû lap írója. Õ ajánlotta, ha tudom, mindenképpen kóstoljam meg a zakuszkát - furcsa név. A nevével szemben az íze már szerencsére kevésbé idegen. Mint mindent, ezt is csinálhatjuk ezerféleképpen, de a fõ alkotó elemek minden esetben a hagyma, paradicsom, paprika, padlizsán és készíthetjük gombával vagy babbal is. A Gizi Csárdában volt szerencsém Gizi nénitõl kérni egy kis üveggel, amit még ott helyben bekanalaztunk friss, langyos házi kenyérrel. Babos volt. A pontos receptet nem sikerült kiderítenem, de az interneten rengeteg receptet lehet találni vagy esetleg Ambrus Gizella: Ízes Erdély c. könyvében megtalálható a recept. Felteszem a receptet ha sikerült ...