Zakuszka
sponsored links
A tegnap zakuszkát, vagy ahogy nálunk mondják givecset fõztünk édesanyámmal, két adagot. Kissé hosszadalmas munkálat, de az eredmény magáért beszél. Egész télen élvezhetjük a nyát ízeit.
Hozzávalók:
- 1 l olaj
- 2 l tejespaszuly
- 5 - 5 kg piros gogos paprika
- 2 kg hagyma
- 1 l paradicsom
- 1 - 2 kg padlizsán(vinetta)
- só
- szemesbors
- babérlevél
- befõzõpor
Elkészítés:
A zakuszka fõzéséhez elõször is elõ kell készíteni minden hozzávalót. A paprikát megmostam, megvágtam, a torzsáját kiszedtem, apróbb lyukú húsdarálón ledaráltam, édesanyám kb. fél l olajjal és kevés sóval megdinsztelte. Utána édesanyám megpucolta a hagymát, cikkekre vágta, és szintén ledarálta a húsdarálón, majd ezt is a megmaradt ...