Zakuszka

2011-09-22

sponsored links


A tegnap zakuszkát, vagy ahogy nálunk mondják givecset fõztünk édesanyámmal, két adagot. Kissé hosszadalmas munkálat, de az eredmény magáért beszél. Egész télen élvezhetjük a nyát ízeit.

Hozzávalók:
  • 1 l olaj
  • 2 l tejespaszuly
  • 5 - 5 kg piros gogos paprika
  • 2 kg hagyma
  • 1 l paradicsom
  • 1 - 2 kg padlizsán(vinetta)
  • szemesbors
  • babérlevél
  • befõzõpor

Elkészítés:
A zakuszka fõzéséhez elõször is elõ kell készíteni minden hozzávalót. A paprikát megmostam, megvágtam, a torzsáját kiszedtem, apróbb lyukú húsdarálón ledaráltam, édesanyám kb. fél l olajjal és kevés sóval megdinsztelte. Utána édesanyám megpucolta a hagymát, cikkekre vágta, és szintén ledarálta a húsdarálón, majd ezt is a megmaradt ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/09...

sponsored links

Keres?s