Zakuszka

2011-09-21

sponsored links


Az  Erdélyben olyan jól  ismert zakuszka örmény eredetû  étel,aminek a receptjét minden háziasszony maga alakítja ki saját ízlés szerint.Elkészítése szinte egy egész napot igénybe vesz,amíg a zöldségeket elõkészítjük és magát a zakuszkát is jól meg kell fõzni amíg a tetejére feladja kissé az olajat.Ez ennél az adagnál 2.5- 3 órát is igénybe vesz.

Hozzávalók:
5 kg paradicsompaprika(gogos) - 3.5 kg lesütve,megpucolva
5 kg padlizsán( vinetta) - 3.5 kg lesütve,megpucolva
2 kg sárgarépa( murok) - 1.5 kg megpucolva
1.5 kg fehér hagyma - 1.3 kg megpucolva ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/09/za...

sponsored links

Keres?s