Zakuszka-azaz erdélyi zöldségkrém

2011-09-13

sponsored links

      
            Tavaly kezdõdött nálunk a zakuszka mánia :). Sokféle zöldségünk volt itthon, már a kamra teli volt paradicsomlével és lecsóval .Fogalmunk sem volt mit kezdjünk ennyi zöldséggel. Ekkor beszéltünk unokatesóm feleségével Melivel , aki erdélyi származású. Innen kaptuk az ötletet, a zakuszka készítéshez. Az alaprecept is tõle származik, de azt mondta, hogy végül is ki mit talál otthon olyan zöldségbõl készítheti. Kipróbáltuk, és bevált . Kenyérre kenve az igazi, de húsok ízesítésére, pörköltekbe és levesekbe is tehetünk belõle.

Hozzávalók:
40 dkg vöröshagyma+5 gerezd fokhagyma sitty-sutty kockára vágjuk és olajon megpároljuk
40 dkg szárazbab( tarkabab vagy lóbab) puhára fõzzük
1,5 kg kápia vagy pritamin paprika csumázva és sütõben, kis olajon megsütjük
4 db közepes padlizsán egészben, sütõben olajon megsütjük, majd héjától megtisztítjuk ...

Folytats a blogon ... lorencukraszda.blogspot.com/2011/09/z...

sponsored links

Keres?s