Zakuszka, a pirítósomon idézi majd fel a nyarat

2011-09-20

sponsored links


 Elkezdett érni a padlizsán a kertben és én már lelki szemeim elõtt látom a pirítósomon  mint zakuszkát. Sok-sok évvel ezelõtt fedeztem fel ezt a receptet egy régi-régi Magyar Konyhában. Mint téli vitamin bombát mutatták akkor és ott be.
Azóta is minden õszön elkészítem,persze átalakult az évek során, kicsi üvegekbe zárom, és télen mikor elegem van a felvágottakból, elõkerül a kamrából.Fûszeres és csípõs kicsit, szóval isteni.

A padlizsánokat szeletekre vágom, rápakolom egy teflon sütõlapra, meglocsolom olajjal és forró sütõben pirosra sütöm.
Közben a hagymát, a több fajta paprikát konyhai aprító géppel apróra darabolom.

A paprikák után a paradicsom kerül a gépbe a fokhagymával, sûrû paradicsom levet aprítok belõle.
A paprikákat a hagymával kevés olajon kicsit átdinsztelem, beledobom a sült padlizsán karikákat és felöntöm a ...

Folytats a blogon ... annifakanala.blogspot.com/2011/09/zak...

sponsored links

Keres?s