Zabpuding gyümölccsel
sponsored links
Szeretem a pudingot és nagyon jól tud esni délután uzsonnára, vagy délelõtt tízóraira, viszont mivel a normál bolti pudingpor gyors felszívódású szénhidrátot tartalmaz, amit nekem nem tanácsos fogyasztanom. Szafinál lehet kapni az õ általa kifejlesztett zabpudingot, de én most elmulasztottam rendelni, gondoltam kipróbálom az itthon lévõ zablisztbõl. Tartalmas, diétás finomság lett a végeredmény.
Jól sikerült, azóta már sokszor készítettem. Délelõtt gyümölccsel fogyasztom. Sokféleképpen ízesíthetõ: én próbáltam már tonkababbal, rummal, mindkettõvel nagyon finom lett.
A kép nem az enyém (nem tudom kié), ne haragudjatok, nem sikerült normálisat fotóznom, ha újra elkészítem és sikerül fotóznom, kicserélem.
Nem banánnal ettem, hanem gránátalmával.
Nem banánnal ettem, hanem gránátalmával.
Hozzávalók:
3 dl kókusztej
12 g zabliszt
3 g tápióka keményítõ
10 g karobpor vagy kakaó
1 evk negyedannyi édesítõ
rumaroma, vagy tonkabab reszelve
A kókusztejet felmelegítem, beleszórom a többi hozzávalót. Lassú tûzön fõzve addig melegítem, amíg besûrûsödik. Kihûlve teljesen puding állagú lesz.
Két kis pohárba tettem és mikor kihûlt, gyümölccsel ettem. Én langyosan is szeretem, tudom, hogy néhányan erre furán néznek, de ez van :)