Zabpelyhes tojás fasírt ( low carb)
sponsored links
Ez a fasírt húsmentes, tele fehérjével. Zabpehellyel készült, aminek a ch tartalma ugyan nem alacsony, de kötõ anyagként került még bele utifûmaghéj, ami némiképp csökkenti az össz ch-t.
Ebbõl az adagból nekem 14 fasírt lett. A muffinsütõm 12 részes, így maradt kettõ fasírtnak való masszám, amit próbaképpen kisütöttem repce olajba. Öszintén szólva nekem ez utóbbi jobban ízlett.
Az eredeti recept ötletet, egy általam nagyon kedvelt blogról hoztam, ITT megtaláljátok. Egy picit én változtattam az ízesítésen, de még ígyis kicsit intenzívebb ízre vágytam evés közben. Viszont valami karakteresebb körettel, mondjuk egy francia salival, vagy kicsit több mustárral biztosan intenzívebb az ízélmény.
Hozzávalók:
- 7 db tojás
- 1,5 dl tej
- 2 dl zabpehely
- 2 gerezd fokhagyma
- közepes vöröshagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1kk mustár
- 1kk majoránna és oregánó
- 3-4 dkg vaj vagy olaj a sütéshez
- 1-2 ek utifûmaghéj
- u1 morzsa
Elkészítés:
Elsõ lépésként a zabpelyhet leöntöttem a tejjel. Legalább fél órát pihenni kell hagyni, hogy a zabpehely megtudjon puhulni. Ez idõ alatt 6 db tojást keményre fõztem, megpucoltam, és hagytam kihûlni.
Majd a tejcsis zabpehelyhez reszeltem a reszelõ nagy lyukán. A kis lyukon lereszeltem a hagymát és a fokhagymát. Hozzá adtam a fûszereket. összekevertem.... Majd ráütöttem egy tojást. Ezzel is össze dolgoztam, ekkor jött az utifûmaghéj. Ezzel tudod beállítani a massza sûrûségét. Olyan sûrû masszát kell, hogy kapj amit vizes kézzel tudsz formázni.
Ha sütõben sütöd akkor a muffin formák mélyedésébe egy picike vajat teszel. A fasírtból gombócokat formálsz vizes kézzel és a morzsába forgatod, majd a formába teszed. Eztán mindegyik tetejére is csüccsentesz egy darabka vajat. 160 fokra elõmelegített sütõbe 35-40 percig sütöd.
Ha olajba készíted akkor panírozás után mindkét felét aranybarnára ropogósra sütöd.