Zabpelyhes sajtos keksz
sponsored links
Roppant finom ropogtatni való! Néhány hozzávalóval egyszerûen elkészíthetõ és laktató. Sütés közben olyan illatok lengedeznek a konyhában, hogy az ember legszívesebben azonnal kivenné a sütõbõl... Ez a keksz tényleg azok közé tartozik, amit mostanában nagyon gyakran elkészítek.
A kicsike szabadidõmben törökül tanulok - nagyon megszerettem ezt a nyelvet, teljesen bele tudok feledkezni. Mindezt kedvtelésbõl teszem... vagyis néhányszor szükségem lesz rá. ...és tanulgatás közben jól jön egy kis nassolni való.
A kicsike szabadidõmben törökül tanulok - nagyon megszerettem ezt a nyelvet, teljesen bele tudok feledkezni. Mindezt kedvtelésbõl teszem... vagyis néhányszor szükségem lesz rá. ...és tanulgatás közben jól jön egy kis nassolni való.
Hozzávalók:
kb. 25x25 cm-es tepsihez
25 dkg zapbehely
12 dkg reszelt cheddar sajt (vagy hasonló zsíros sajt)
1 tojás
8 dkg puha vaj
1 teáskanál õrölt pirospaprika
2 kávéskanál só (vagy ízlés szerint)
1 púpos kávéskanál frissen õrölt bors
Elkészítés:
1. A zabpelyhet összekeverjük a sóval, paprikával, borssal, majd a reszelt sajttal. A vaj és tojás hozzáadásával összedolgozzuk.
2. Egy sütõpapíros tepsire lapogatjuk a kissé ragacsos masszát, melyet a tenyerünkkel laposra nyomkodunk. Próbáljuk egyforma vastagságúra lapogatni (kb. 6-7 mm vastagra), hogy egyenlõen tudjon megsülni.
3. Elõmelegített, 180 fokos légkeveréses sütõben kb. 15 percig sütjük. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet!) Ne égessük meg, csak legyen kellemes aranybarna színe. Amikor a szélei kezdenek pirulni, akkor már jó lesz.
4. Amíg még meleg, a tepsiben tetszõleges formákra szeleteljük, hagyjuk hûlni a tepsiben, aztán fogyasztható.
Jó étvágyat!
Forrás: Nõk lapja konyha, 2017. március