Zabpelyhes puffancsok

2018-04-27

sponsored links





EgĂ©sznapos Ăștra ment a gyermek, azt kĂ©rte, hogy kĂ©szĂ­tsek neki valami finom szendvicset, mert valĂłszĂ­nĂ»leg csak Ăștközben lesz idejĂŒk enni. Az Ă©n drĂĄga gyermekem legjobban a pihe-puha, fehĂ©r kenyeret vagy pĂ©ksĂŒtemĂ©nyt szereti, ez ĂĄllandĂł vitatĂ©ma is közöttĂŒnk. (BĂĄr mostanĂĄban kibĂ­rom, hogy csak bĂłlintĂĄssal vĂĄlaszoljak a ?nem elĂ©g fehĂ©r a kenyĂ©r? megĂĄllapĂ­tĂĄsĂĄra.)

SzĂłval, arra gondoltam, hogy kĂ©szĂ­tek egy puha zsemlĂ©t, ami kellĂ”en fehĂ©r, de hogy egĂ©szsĂ©gesebb legyen teszek bele zabpelyhet. Az elkĂ©pzelĂ©s bejött, a zsemle Ă­zlett neki, a szendvicsĂ©rt meg odĂĄig volt, mert termĂ©szetesen a kedvenceivel pakoltam meg. KerĂŒlt bele majonĂ©z, arra salĂĄta, arra a sajĂĄt kĂ©szĂ­tĂ©sĂ» Ă”szibarack csatni, majd egy szelet omlĂłsra sĂŒtött mĂ©zes-mustĂĄros csirkemell, Ă©s vĂ©gĂŒl az elmaradhatatlan sajt. A mostanĂĄban kedvenc lĂĄgy gouda a Frico-tĂłl. Ez a finom, lĂĄgy krĂ©mes ĂĄllagĂș sajt jĂłl illik a hideg csirkehĂșshoz.




HozzĂĄvalĂłk:
  • ?         fĂ©l csĂ©sze zabpehely
  • ?         fĂ©l csĂ©sze forrĂĄsban lĂ©vĂ” vĂ­z
  • ?         50 dkg finomliszt
  • ?         2 dl sĂ»rĂ» joghurt vagy aludttej
  • ?         1 dl vĂ­z
  • ?         2 tk. sĂł
  • ?         0,5 dl olaj
  • ?         1 kisebb tojĂĄs
  • ?         2, 5 dkg friss Ă©lesztĂ”

A fĂ©l csĂ©sze zabpelyhet (egy csĂ©sze 2,5 dl) leöntjĂŒk a fĂ©l csĂ©sze forrĂł vĂ­zzel, elkeverjĂŒk Ă©s fĂ©lretesszĂŒk addig, amĂ­g teljesen kihĂ»l.

DagasztĂłgĂ©p tĂĄljĂĄba mĂ©rjĂŒk a joghurtot, hozzĂĄadunk 1 dl vizet, beletesszĂŒk a kihĂ»lt zabpelyhet, a lisztet, a sĂłt, az olajat, a tojĂĄst, majd a tetejĂ©re morzsoljuk az Ă©lesztĂ”t. A dagasztĂłgĂ©p alacsony fokozatĂĄn összeĂĄllĂ­tjuk a tĂ©sztĂĄt, 5 perc utĂĄn magasabb fokozatra kapcsoljuk Ă©s tovĂĄbbi 15 perc dagasztĂĄssal alaposan kidolgozzuk a tĂ©sztĂĄt. Ha szĂŒksĂ©ges adhatunk mĂ©g hozzĂĄ kevĂ©s vizet.

Amikor a dagasztĂĄssal vĂ©geztĂŒnk a tĂĄlat letakarjuk Ă©s 45 percig Ă©rleljĂŒk a tĂ©sztĂĄt. EzutĂĄn kiĂŒtögetjĂŒk belĂ”le a levegĂ”t, majd kitesszĂŒk a deszkĂĄra Ă©s 9 egyforma darabra osztjuk. Lisztezett kĂ©zzel gombĂłcokat sodrunk belĂ”lĂŒk, majd egy ruhĂĄval letakarva 10 percig pihentetjĂŒk. Közben egy nagyobb sĂŒtĂ”lemezre sĂŒtĂ”papĂ­rt borĂ­tunk.

A pihentetett tĂ©sztĂĄkbĂłl zsemlĂ©t formĂĄzunk Ă©s a sĂŒtĂ”papĂ­ros tepsire sorakoztatjuk Ă”ket. IsmĂ©t letakarjuk Ă©s 30 percig pihenni hagyjuk. Ezalatt a sĂŒtĂ”t elĂ”melegĂ­tjĂŒk 200 fokra.

Finoman belisztezzĂŒk a kezĂŒnket Ă©s a megkelt szemlĂ©ket Ăłvatosan ellapĂ­tjuk. Amikor kĂ©sz vizet permetezĂŒnk rĂĄjuk, megszĂłrjuk mindet zabpehellyel Ă©s a tepsit a forrĂł sĂŒtĂ”be toljuk. Kb. 25 perc alatt szĂ©p pirosra sĂŒtjĂŒk a zabpelyhes bucikat. VĂ©gĂŒl rĂĄcsra tesszĂŒk Ă”ket hĂ»lni.
Szendvicset csak akkor kĂ©szĂ­tĂŒnk, amikor teljesen kihĂ»ltek.







Folytatás a blogon ... www.limarapeksege.hu/2018/04/zabpelyh...

sponsored links

Keres?s