Zabpelyhes palacsinta

2012-03-24

sponsored links

zabpelyhes palacsinta fotó

Talán már öt éve is van, amikor elõször találkoztam a  zabpehellyel. Akkoriban csak müzlikeveréket készítettem belõle és zabkását, majd késõbb rájöttem, hogy sokféle módon fel lehet használni és nagyon finom ételeket készíthetõek belõle.
Az egyik kedvencünk az édes zabpehelykeksz, amit gyakran sütök, a reggeli kávé mellé, vagy egészséges nasinak is tökéletes. Így a keksz mindig hamar elfogy, annak ellenére, hogy korábban párom hallani sem akart a zabpehelyrõl.:) Ma már más a helyzet, bár a zabkása továbbra is tiltó listán van. A zabpehely darált formában, morzsaként is jól mûködik, például rétes készítésénél, de nagyon finom palacsinta alapanyagként is. Zabpelyhes palacsintát évek óta készítek, ez idõ alatt kiforrt a legjobb recept is. A palacsinták így nem lesznek túl nehezek vagy ragacsosak és finom lisztet sem kell hozzáadni. Általában reggelire készítem, puding vagy valamilyen öntet nagyon jól illik hozzá, friss gyümölccsel még finomabb lesz.

Zabpelyhes palacsinta

Hozzávalók: (12-13 darabhoz)
25 dkg zabpehely
3 nagy tojás
3+1 dl tej
2 evõkanál olaj
5 dkg cukor ( vagy édesítõszer)  ...

Folytats a blogon ... mezesotthon.blogspot.com/2012/03/zabp...

sponsored links

Keres?s