Zabpelyhes kenyér
sponsored links
10 dkg zabpelyhet ledaráltam. Összekevertem 40 dkg liszttel, 1 ek sikérrel és 1 ek kõsóval. (szalzburgi szerzemény (o; )
1 zacskó élesztõt felfuttattam 1 tk cukorral elkeverve 3 dl meleg vízben. Ezt hozzáöntöttem a liszthez, hozzáadtam még 1,5 ek tökmagolajat, majd Keverkével szépen kidagasztattam. 30 percig kelesztettem, majd átdagasztottam még egyszer. A sütõt 220 fokra melegítettem, amíg felmelegedett, kelt még egyet a kenyér. (most már formázva, mintázva, zabpehellyel szórva)
A kenyeret 220 fokon 20 percig sütöttem (alufóliával letakarva, és mellette betettem 2 dl vizet is), majd 170 fokon még 40 percig. Az utolsó 10 percre vettem le a fóliát, hogy szépen megpiruljon.
A tökmagolajtól mindig kicsit lágyabb lesz a tészta, a kenyérke meg kicsit "szétfolyósabb", laposabb, de szeretem az ízét. (o;
1 zacskó élesztõt felfuttattam 1 tk cukorral elkeverve 3 dl meleg vízben. Ezt hozzáöntöttem a liszthez, hozzáadtam még 1,5 ek tökmagolajat, majd Keverkével szépen kidagasztattam. 30 percig kelesztettem, majd átdagasztottam még egyszer. A sütõt 220 fokra melegítettem, amíg felmelegedett, kelt még egyet a kenyér. (most már formázva, mintázva, zabpehellyel szórva)
A kenyeret 220 fokon 20 percig sütöttem (alufóliával letakarva, és mellette betettem 2 dl vizet is), majd 170 fokon még 40 percig. Az utolsó 10 percre vettem le a fóliát, hogy szépen megpiruljon.
A tökmagolajtól mindig kicsit lágyabb lesz a tészta, a kenyérke meg kicsit "szétfolyósabb", laposabb, de szeretem az ízét. (o;