Zabpelyhes kelkáposztafõzelék vegán bundában sütött köményes krumplitallérokkal

2011-09-27

sponsored links


Mai nap elkezdtük a békés megyei termékek fogyasztását :) Kelkáposztafõzeléket készítettem, annyi lett a "különlegessége", hogy az utolsó 5 percben szórtam bele zabpelyhet is (anyósom próbálta ki így, és kedvet kaptam én is), és grahamliszttel sûrítettem be. 
Egyébként a kelkáposztát megmostam, felvágtam, vizet és olajat öntöttem rá, sóval, majorannával, köménnyel ízesítettem, 1 fej hagymát, és 6-7 gerezd fokhagymát is vágtam bele. Majd tettem hozzá kb.10 perc fõzés után 1 hatalmas krumplit, apró kockákra vágva, és befejezés elõtt 5 perccel került bele a zabpehely is, majd graham lisztet kevertem ki kevés növényi tejjel (kukoricatejjel), és szûrõn át beletettem. Felforraltam, és máris készen lett az ebédünk :) 
Vagyis készült még hozzá feltétként vegán bundás-köményes krumplitallér is. A nyers krumplit karikákra ...

Folytats a blogon ... magdireceptek.blogspot.com/2011/09/za...

sponsored links

Keres?s