Zabpelyhes keksz

2012-12-27

sponsored links


Az egyik munkatársam névnapja alkalmából finom kekszet hozott be. Az elsõ falat után páran lecsaptunk a receptre. :) Nagyon finom keksz, mindenképpen szerettem volna másokkal is megkóstoltatni. Bár én nagyobb méretre szabtam , és egy kicsit sötétebbre sült, mint amilyen a munkatársamé volt, de akkor is nagyon finom. Uzsonnára egy forró teával tökéletes. :)

Elkészítése

A száraz és nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük. Majd a kettõt összekeverjük. (Nem szükséges túldolgozni.) Hûtõben 20-30 percig pihentetjük.
(A cukrot elõször a tojással kevertem el, majd hozzákevertem a kissé megolvasztott margarint.
A csokit apró darabokra törtem.)
Hûtõbõl kivéve, vizes kézzel kis golyókat formázunk, kissé ellapogatjuk õket, és sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük. 200 °C-os elõmelegített sütõben kb. 15-20 percig sütjük.

Száraz hozzávalók:
20 dkg liszt
1 tk. sütõpor
fél tk. só
10 dkg zabpehely ...

Folytats a blogon ... izutazas.blogspot.com/2012/12/zabpely...

sponsored links

Keres?s