Zabpelyhes gombaleves

2018-02-11

sponsored links







HozzĂĄvalĂłk:
1 fej vöröshagyma
20 dkg sårgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér ( fehérrépa)
10 dkg zeller
20 dkg csiperkegomba
4 dkg vaj
5 dkg zabpehely
1300 ml zöldséges alaplé leveskockåból.
ÍzlĂ©s szerint: sĂł, Ă”rölt fekete bors

Díszítéshez:
Tört színes bors
finomra összevågott petrezselyemzöld
kevés zabpehely

Elkészítése:
A vöröshagymåt tísztissuk meg és vågjuk finomra.
A megtísztitptt sårga éa fehérrépåt vågjuk félbe,majd vékony szeletekre.
A zellert hĂĄmozzuk meg Ă©s vĂĄgjuk fel kis darabokra.
A megtĂ­sztitott gombĂĄt a nagysĂĄgĂĄtĂłl fĂŒggĂ”en negyedeljĂŒk,vagy szeleteljĂŒk fel.
Egy fazékban olvasszuk meg a vajat,és fonnyasszuk meg rajta a hagymåt.
Adjuk hozzĂĄ a kĂ©tfĂ©le rĂ©pĂĄt,a zellert Ă©s rövid ideig pirĂ­tsuk egyĂŒtt.
A zabpelyhet szórjuk a zöldségekre.
Az egĂ©szet öntsĂŒk fel az alplĂ©vel,keverjĂŒk össze,Ă©s forraljuk fel.
A gombĂĄt is tegyĂŒk bele a forrĂĄsban lĂ©vĂ” levesbe,Ă©s fĂ”zzĂŒk 10-15 percig.
VĂ©gĂŒl Ă­zlĂ©s szerint sĂłzzuk,borsozzuk meg.
Tålalås elÔtt díszítsuk a levest tört színes borssal,petrezselyemzölddel és szórjuk meg egy kevés zabpehellyel.





Folytatás a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/02/zabpely...

sponsored links

Keres?s