Zabpelyhes gombaleves
sponsored links
HozzĂĄvalĂłk:
1 fej vöröshagyma
20 dkg sårgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér ( fehérrépa)
10 dkg zeller
20 dkg csiperkegomba
4 dkg vaj
5 dkg zabpehely
1300 ml zöldséges alaplé leveskockåból.
ĂzlĂ©s szerint: sĂł, Ă”rölt fekete bors
DĂszĂtĂ©shez:
Tört szĂnes bors
finomra összevågott petrezselyemzöld
kevés zabpehely
ElkĂ©szĂtĂ©se:
A vöröshagymĂĄt tĂsztissuk meg Ă©s vĂĄgjuk finomra.
A megtĂsztitptt sĂĄrga Ă©a fehĂ©rrĂ©pĂĄt vĂĄgjuk fĂ©lbe,majd vĂ©kony szeletekre.
A zellert hĂĄmozzuk meg Ă©s vĂĄgjuk fel kis darabokra.
A megtĂsztitott gombĂĄt a nagysĂĄgĂĄtĂłl fĂŒggĂ”en negyedeljĂŒk,vagy szeleteljĂŒk fel.
Egy fazékban olvasszuk meg a vajat,és fonnyasszuk meg rajta a hagymåt.
Adjuk hozzĂĄ a kĂ©tfĂ©le rĂ©pĂĄt,a zellert Ă©s rövid ideig pirĂtsuk egyĂŒtt.
A zabpelyhet szórjuk a zöldségekre.
Az egĂ©szet öntsĂŒk fel az alplĂ©vel,keverjĂŒk össze,Ă©s forraljuk fel.
A gombĂĄt is tegyĂŒk bele a forrĂĄsban lĂ©vĂ” levesbe,Ă©s fĂ”zzĂŒk 10-15 percig.
VĂ©gĂŒl ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk,borsozzuk meg.
TĂĄlalĂĄs elĂ”tt dĂszĂtsuk a levest tört szĂnes borssal,petrezselyemzölddel Ă©s szĂłrjuk meg egy kevĂ©s zabpehellyel.