Zabpelyhes finomságok -tömény és light
sponsored links
Rá vagyok kattanva a zabpehelyre még mindig.Igaz,karácsony elõtt többször készítettem zabpelyhes sütit,s egy kisebb szünet után most újakat próbálgattam.
A töményebb verzióban cukor is van,szõlõcukor,s aszalványok,ezért ez édes,de nagyon finom.Pár napja sütöttem.
A másikat egyik kolléganõmtõl hallottam,aki tegnap megkínált a saját készítésû zabos sütijébõl és azonnal megtetszett.Még frissiben lediktálta nekem a receptjét,így nemrég el is készítettem.Ez a lightosabb verzió teljesen cukormentes.Kis méretû zabpelyhem nem volt itthon-mert azzal kellett volna készíteni eredetileg-így én a naggyal próbálkoztam-de elõtte próbáltam összetörni. Vaj helyett kókuszvajat használtam,amivel még csak most ismerkedek,de már nagyon jóban vagyunk:) ( kókuszzsír néven is hallani róla)
A recept a netrõl való,de nem tudom honnan.Köszi Zsóka!:)
Mindent bele zabszelet
( saját recept)
Hozzávalók:
- 15 dkg dió
- 5 dkg hajdinaliszt
- negyed kávéskanál sütõpor
- negyed kávéskanál só
- negyed kávéskanál szódabikarbóna ...