Zabpelyhes cukkinilapcsánka
sponsored links
Hozzávalók:
Nekem most itt két kb. 20 cm-es zsenge cukkini
1 db tojás
2 kis gerezd fokhagyma
ételízesítõ
frissen õrölt bors
3-4 ek. zabpehely
+ kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkiniket ilyen zsenge korban vétek lenne meghámozni, így csak alaposan megmostam, megtöröltem. A gyalunak azon a részén, amin a káposztát is szoktam, tehát a legnagyobb lyukon lereszeltem. Hozzá ütöttem a tojást, belenyomtam a fokhagymát, befûszereztem. Aztán konyhai kis örlõvel megdaráltam a zabpelyhet. Nem teljesen finom lisztté, hagytam, hogy kisebb darabok maradjanak benne. Ebbõl aztán annyit adtam a reszelt cukkinihez, amennyi szépen összefogta anélkül, hogy elnehezítette volna amasszát. Közben egy kis serpenyõben olajat melegítettem. Én a lehetõ legkevesebb olajban szoktam megsütni. Amikor már elég forró volt, kanállal halmokat pakoltam bele, kicsit ellapogattam, és hagytam, hogy szépen megsüljön. Amikor már aranybarna lett a széle, óvatosan megfordítottam, hogy a másik oldala is átpirulhasson. Szalvétával bélelt tányérra szedtem, hogy a maradék olajat is felszívja róla.
Bence ötlete volt, hogy ma a sültcsirke mellé cukkinilapcsánka legyen a köret. Okos gondolat volt :-)
De ha nem köretként esszük, akkor egy kis tejföllel, reszelt sajttal önálló fogásként is megállja a helyét.
Nekem most itt két kb. 20 cm-es zsenge cukkini
1 db tojás
2 kis gerezd fokhagyma
ételízesítõ
frissen õrölt bors
3-4 ek. zabpehely
+ kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkiniket ilyen zsenge korban vétek lenne meghámozni, így csak alaposan megmostam, megtöröltem. A gyalunak azon a részén, amin a káposztát is szoktam, tehát a legnagyobb lyukon lereszeltem. Hozzá ütöttem a tojást, belenyomtam a fokhagymát, befûszereztem. Aztán konyhai kis örlõvel megdaráltam a zabpelyhet. Nem teljesen finom lisztté, hagytam, hogy kisebb darabok maradjanak benne. Ebbõl aztán annyit adtam a reszelt cukkinihez, amennyi szépen összefogta anélkül, hogy elnehezítette volna amasszát. Közben egy kis serpenyõben olajat melegítettem. Én a lehetõ legkevesebb olajban szoktam megsütni. Amikor már elég forró volt, kanállal halmokat pakoltam bele, kicsit ellapogattam, és hagytam, hogy szépen megsüljön. Amikor már aranybarna lett a széle, óvatosan megfordítottam, hogy a másik oldala is átpirulhasson. Szalvétával bélelt tányérra szedtem, hogy a maradék olajat is felszívja róla.
Bence ötlete volt, hogy ma a sültcsirke mellé cukkinilapcsánka legyen a köret. Okos gondolat volt :-)
De ha nem köretként esszük, akkor egy kis tejföllel, reszelt sajttal önálló fogásként is megállja a helyét.