Zabpelyhes-csokis keksz
sponsored links
... mert ha egy üzlet (khm, anyuka) beindul...
Stahl recept kevés módosítással.
Végre egy keksz, ami nem puhul szivaccsá!
Végre egy keksz, ami nem puhul szivaccsá!
Zabpelyhes-csokis keksz
Hozzávalók: 75 g + két marék zabpehely, 75 g liszt, 2 ek. kakaópor, 1 tk. szódabikarbóna, 50 g legalább 60% kakaótartalmú csokoládé, 100 g vaj, 4 ek. tejszín, 130 g nádcukor, 1 tojás, csipetnyi só
A csokoládét késsel apróra vágtam.
A csokoládét késsel apróra vágtam.
75 g zabpelyhet száraz serpenyõben megpirítottem, majd porrá aprítottam, és összekevertem a liszttel, a sütõporral, a kakaóporral és a szódabikarbónával.
A cukrot a szobahõmérsékletû vajjal, a sóval és a tejszínnel robotgép segítségével simára kevertem. Beleütöttem a tojást, és hagytam, hogy az egészet a gép simává dolgozza. Ekkor hozzáadtam a lisztes-sütõporos keveréket, a feldarabolt csokoládét és a maradék két marék zabpelyhet, és addig kevertem, amíg a massza teljesen csomómentes lett.
A masszát kb. 40 percre hûtõbe tettem, majd kivettem, lisztes kézzel kojaknyalóka nagyságú golyókat formáltam belõle, minden golyót a tenyeremmel kicsit szétlapítottam, sütõpapírral bélelt tepsire helyeztem, és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 10 perc.
Óriásira nõnek! Jótanács legközelebbre: mogyóró nagyságú golyókat gyártani, és minimum 3-4 (de akár 5 cm-es) távolságra rakni egymástól!